Cosmetic & Plastic Surgery for men

Συχνές Ερωτήσεις

Τι τύπου αναισθητικό θα χρησιμοποιηθεί στην επέμβασή μου?

Υπάρχουν διαφορετικά είδη αναισθητικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πλαστική χειρουργική, με σκοπό του πλαστικού χειρουργού να φέρει εις πέρας την επέμβαση, ελαχιστοποιώντας τον πόνο και την ενόχληση του ασθενούς.

Γενική αναισθησία: Είναι αναισθησία που πραγματοποιείται στο νοσοκομείο και είναι ο ασθενής υπό την εποπτεία εξαιρετικά ειδικευμένων αναισθησιολόγων. Ο ασθενής δεν έχει καμία αίσθηση η ανάμνηση. Μετά την αναισθησία μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει την ίδια μέρα σπίτι του ή να παραμείνει για μια νύχτα στο νοσοκομείο.

Τοπική αναισθησία: Ένας ειδικευμένος αναισθησιολόγος πραγματοποιεί την τοπική αναισθησία. Ο ασθενής κοιμάται την ώρα της επέμβασης και μπορεί την ίδια μέρα να επιστρέψει σπίτι του.

Τοπική αναισθησία χωρίς κοίμηση: Πρόκειται για την περίπτωση που ο ασθενής δεν κοιμάται, και του χορηγείται αναισθητικό σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Χρησιμοποιείται σε μικρές επεμβάσεις και ο ασθενής μπορεί αμέσως να φύγει από το νοσοκομείο.

Γιατί να προχωρήσω σε πλαστική χειρουργική?

Η αισθητική πλαστική χειρουργική δεν βελτιώνει μόνο την εμφάνιση, αλλά και την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνουν στη διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής. Οι περισσότεροι από αυτοί είναι απλοί άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, την εμφάνισή τους. Η πρόοδος της Ιατρικής επιστήμης, έχει ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση του μέσου όρου ζωής του ανθρώπου. Η πρόοδος της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής μπορεί να παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα χωρίς να αφήνει ουλές και με ελάχιστο πόνο. Οι άνθρωποι στις μέρες μας αισθάνονται νεότεροι και θέλουν να φαίνονται και νεότεροι.

Είναι επίπονη η πλαστική χειρουργική?

Η πλαστική χειρουργική έχει να κάνει με την περίσσια δέρματος και λίπους και σε γενικές γραμμές δεν δημιουργεί πρήξιμο ή μελανιές. Για το πρώτο 24ωρο ο ασθενής συμβουλεύεται να ξεκουραστεί στο σπίτι και του δίνονται κάποια αναλγητικά. Ανάλογα με το είδος της επέμβασης, και με τα χαρακτηριστικά επούλωσης κάθε ασθενούς, ο κύριος Γαϊτάνης θα σας πει τον χρόνο ανάρρωσης που χρειάζεται.

Μπορούν να υπάρξουν επιπλοκές?

Επιπλοκές μπορεί να προκύψουν σε κάθε μορφή χειρουργείου. Το ρίσκο θα ελαχιστοποιηθεί, εάν ο ασθενής είναι γενικά σε καλή φυσική κατάσταση και υγεία, και εάν ο πλαστικός χειρουργός, ο αναισθησιολόγος και οι νοσοκόμοι είναι έμπειροι και ειδικευμένοι. Ο κύριος Γαϊτάνης και η ομάδα του είναι πάρα πολύ έμπειροι και χρησιμοποιούν τα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα και την Αγγλία για τους ασθενείς του.

Θα έχω φυσικό αποτέλεσμα μετά την επέμβαση?

Οι περισσότεροι ασθενείς θέλουν να βελτιώσουν ή να τονίσουν τα χαρακτηριστικά τους και να δείχνουν εντούτοις φυσικοί. Μια κακή πλαστική χειρουργική είναι αυτή που μπορεί κανείς να την εντοπίσει αμέσως. Ο κύριος Γαϊτάνης είναι γνωστός για την ικανότητά του να επιτυγχάνει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να εξηγήσει ο ασθενής στον κύριο Γαϊτάνη ακριβώς ποιο είναι το αποτέλεσμα που περιμένει.

Ποιές είναι οι γενικές οδηγίες για πριν και μετά από μια τέτοια επέμβαση?

Πριν την επέμβαση

Μερικές μέρες πριν την επέμβαση πηγαίνετε για προεγχειρητικές εξετάσεις στο νοσοκομείο «Μητέρα» (μπορείτε να πάτε μέχρι και μία μέρα πριν την ημερομηνία του χειρουργείου).
Πηγαίνετε στην παραλαβή του νοσοκομείου και ενημερώνεται για το είδος της επέμβασης που πρόκειται να κάνετε με γενική ή τοπική αναισθησία – ανάλογα την περίπτωση.

Την ημέρα της επέμβασης

Εισέρχεστε στο νοσοκομείο τουλάχιστον 2 ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα του χειρουργείου. Νηστική – ούτε νερό – από το προηγούμενο βράδυ.
Πηγαίνετε στην παραλαβή του νοσοκομείου και ενημερώνεται για την εισαγωγή και παραμονή σας στο νοσοκομείο για ένα βράδυ σε δίκλινο δωμάτιο.

Μετά την επέμβαση

Ακολουθείτε τις μετεγχειρητικές οδηγίες του γιατρού και πραγματοποιείται τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο ιατρείο για τον επανέλεγχό σας.

Τα ενέσιμα έχουν κινδύνους;

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και δεν προκαλεί αλλεργίες. Μετά την έγχυση μπορεί να εμφανιστεί ένα ελαφρό πρήξιμο, το οποίο είναι μέρος της φυσιολογικής αντίδρασης του οργανισμού στο ενέσιμο υλικό. Αντιμετωπίζεται τοποθετώντας πάγο στην περιοχή και το πρήξιμο υποχωρεί σταδιακά μέσα σε λίγες ημέρες. Επίσης καλό θα ήταν να περιοριστούν οι εκφράσεις του προσώπου τις πρώτες τρεις, τέσσερις ημέρες μετά την εφαρμογή. Τα ενέσιμα υλικά τελευταίας γενιάς είναι πολύ καλής ποιότητας και διαρκούν περισσότερο.

Η σιλικόνη είναι ασφαλής;

Όλα τα ενθέματα για την αυξητική στήθους αποτελούνται από μια εξωτερική σακούλα, η οποία είναι φτιαγμένη από στερεά σιλικόνη και είναι απόλυτα ασφαλή. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι το περιεχόμενο αυτής της σακούλας. Έ τσι, στα ενθέματα σιλικόνης, το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη ή τα πιο σύγχρονα cohesive gel ενθέματα σιλικόνης, όπου το περιεχόμενο είναι ένα gel σιλικόνης.
Είναι σημαντικό η γυναίκα να εμπιστεύεται τον γιατρό της, ο οποίος θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη επέμβαση και να μπορεί να δείξει στην ασθενή φωτογραφίες από παρόμοιες περιπτώσεις με την δική της.

Πόσο καιρό θα λείψω από την εργασία μου μετά από μία επέμβαση;

Συνήθως μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής θα χρειαστεί να λείψετε από την εργασία σας για διάστημα 5-10 ημερών περίπου, ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης και το είδος της εργασίας σας. Είναι βασικό να ξεκουραστείτε κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, ενώ κατά την έξοδό σας από το νοσοκομείο θα σας έχουν δοθεί αντιβιοτικά που θα λαμβάνεται για 5 ημέρες, για την αποφυγή μολύνσεων. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο η ασθενής να ακολουθήσει πιστά τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για να μειωθεί ακόμα περισσότερο η πιθανότητα ενδεχόμενων επιπλοκών.

Γενικές Πληροφορίες

Είναι σημαντικό στις μέρες μας να νιώθουμε αλλά και να δείχνουμε καλά. Η εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι, καθώς και τον τρόπο που αισθανόμαστε εμείς για τον εαυτό μας.

Σήμερα η αισθητική πλαστική χειρουργική είναι πιο δημοφιλής από ποτέ και η δημοτικότητά της αυξάνεται συνεχώς. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η απόφαση να προχωρήσει κανείς σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, χρειάζεται να γίνεται μετά από προσεκτική μελέτη και κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των πιθανών επιπλοκών.

Είναι μια γενναία απόφαση, διότι επηρεάζει το σώμα σας και σας αξίζει να εμπιστευθείτε μια τέτοια επέμβαση στα χέρια ενός έμπειρου ειδικού Πλαστικού Χειρουργού.

Ο Δρ Απόστολος Γαϊτάνης είναι πλαστικός χειρουργός ειδικευμένος στον τομέα της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Από την φημισμένη HarleyStreet του Λονδίνου, όπου ξεκίνησε την πορεία του στην πλαστική χειρουργική το 1998, μέχρι την Αθήνα όπου από το 2004 προσφέρει τις υπηρεσίες του, και στην Ελλάδα. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης συνεργάζεται με μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και διατηρεί το ιατρείο του σ’ έναν φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Χίλτον.

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη ο Δρ Απόστολος Γαϊτάνης αφού ακούσει τις ανάγκες σας, βασισμένος στην πολυετή εμπειρία του, θα σας παρέχει τον καλύτερη δυνατή θεραπεία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας για να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας και θα σας δείξει φωτογραφίες πριν και μετά από αντίστοιχες επεμβάσεις με αυτή που σας ενδιαφέρει.

Γνωρίζοντας ότι η απόφαση για να προχωρήσετε σε μια αισθητική επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, η οποία θ’ αλλάξει την εμφάνισή σας είναι ένα μεγάλο βήμα, ο Δρ Απόστολος Γαϊτάνης και η ομάδα του είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν και να σας υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της θεραπείας. Θα λάβετε λεπτομερείς προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες και πλήρη μετέπειτα φροντίδα κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάρρωσης.

Ο Δρ Γαϊτάνης είναι ένας πολύ έμπειρος χειρουργός για την αυξητική του στήθους, την ανόρθωση του στήθους, την μείωση του στήθους, τη λιποαναρρόφηση, το πρόσωπο, το λαιμό, τη μύτη, τα αυτιά, τα μάτια, καθώς και μη επεμβατικές θεραπείες όπως botox, υαλουρονικό οξύ, θεραπείες λέιζερ, μεσοθεραπεία κλπ.

Αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής ή θεραπείας αισθητικής ιατρικής, είστε ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε.

Ο Δρ Απόστολος Γαϊτάνης θα χαρεί να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Θεραπείες

Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Kατηγορίες